Kod panggilan negara Portugal

Cari nama negara atau kod panggilan negara:Negara:Portugal

kod negara:

+351

00351

Masa tempatan:

18:22

Domain peringkat tertinggi:

pt

Kalkulator nombor telefon


Nota:
Sifar pendahuluan kod kawasan negara TIDAK BOLEH dikecualikan di sini. Oleh itu, nombor '02429 1772429' menjadi '+351.02429 1772429' dengan kod panggilan negara.


Kod telefon / kod Kawasan Portugal...

Kod negara Portugal (Kod panggilan negara)


kod negara untuk Portugal ialah +351 (00351). Jika anda berada di luar Portugal dan anda mahu menghubungi seseorang di Porto, , di samping kod telefon / kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. kod negara untuk Portugal ialah +351 (00351), jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Porto, , anda perlu memberi awalan +351 22 pada nombor telefonnya. Untuk nombor olok-olok ini 7772429, kod telefon / kod kawasan 22 dan kod negara +351, nombor untuk didail ialah +351 22 7772429.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah. Sebagai alternatif kepada +351 22, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Porto, untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00351 22. Untuk nombor olok-olok ini 7772429, kod telefon / kod kawasan 22 dan kod negara 00351 (Portugal), nombor untuk didail ialah 00351 22 7772429.

Walaupun apabila panggilan diterima dari luar negeri, nombor pemanggil boleh menyembunyikan perkhidmatan di mana penyedia perkhidmatan mengenakan yuran tambahan. Panggilan-panggilan seumpamanya sering datang dari Afrika – iaitu panggilan dengan kod negara +2xx – dengan niat mengumpan pihak yang dipanggil untuk membalas panggilan. Membalas panggilan yang tidak dijawab dari nombor-nombor seumpamanya sering mengakibatkan caj tinggi kepada pelanggan berkenaan, yang dipindahkan ke syarikat yang membuat panggilan umpan. Lebih lama panggilan balas berlangsung, lebih tinggi caj yang dikenakan. Oleh itu, langkah berjaga-jaga hendaklah diamalkan apabila membalas panggilan seumpamanya yang tidak dijangkakan dari luar negeri. Pelanggan sering kali tahu prefiks nombor perkhidmatan mahal di negara mereka sendiri, tetapi kebiasaannya tidak mungkin untuk mengenal pasti perkhidmatan seperti itu pada nombor telefon negara asing.

Sekiranya pelanggan dipanggil pada nombor mudah alih, di negara mana lokasi peranti mudah alih tersebut tidak penting sama sekali. Sama ada panggilan ialah panggilan antarabangsa dan sama ada kod negara – dalam kes ini +351 (00351, Portugal) – perlu dinyatakan bergantung semata-mata kepada sama ada peranti mudah alih yang dipanggil menggunakan penyedia telefon mudah alih dari negara yang sama dengan pemanggil. Lokasi peranti mudah alih tidak membawa apa-apa perbezaan. Walau bagaimanapun, di bawah keadaan tertentu, lokasi boleh membawa perbezaan besar apabila memperkatakan tentang caj panggilan. Sebaik sahaja peranti mudah alih mendail rangkaian mudah alih negara asing, caj pelayaran dikenakan. Caj-caj ini ditanggung oleh pemilik peranti berkenaan, tidak kira sama ada dia pihak yang dipanggil atau telah memanggil seseorang. Caj pelayaran kebanyakannya telah dihapuskan di Kesatuan Eropah, jadi tiada caj tambahan dikenakan apabila menggunakan peranti mudah alih di negara Eropah lain. Walau bagaimanapun, di luar Kesatuan Eropah, ini biasanya dikenakan surcaj yang tinggi. Caj pelayaran terutamanya adalah tinggi di atas kapal terbang dan di atas kapal laut yang dilengkapi dengan sel rangkaian mudah alih. Oleh itu adalah elok untuk melengkapkan diri anda dengan maklumat tentang caj pelayaran terlebih dahulu semasa anda berada di luar negeri, atau untuk lebih selamat, dengan membiarkan peranti berada dalam mod kapal terbang sepanjang tempoh perjalanan anda.

Kod telefon Portugal (Dail terus antarabangsa)