kod-panggilan-negara.info
Kod panggilan negara Emiriah Arab Bersatu

Kod panggilan negara Emiriah Arab Bersatu

Cari nama negara atau kod panggilan negara:Negara:Emiriah Arab Bersatu

kod negara:

+971

00971

Masa tempatan:

02:28

Domain peringkat tertinggi:

ae

Kalkulator nombor telefon


Nota:
Sifar pendahuluan kod kawasan negara haruslah dikecualikan di sini. Oleh itu, nombor '07616 1777616' menjadi '+971 7616 1777616' dengan kod panggilan negara.


Kod telefon / kod Kawasan Emiriah Arab Bersatu...

Kod negara Emiriah Arab Bersatu (Kod panggilan negara)


kod negara untuk Emiriah Arab Bersatu ialah +971 (00971). Jika anda berada di luar Emiriah Arab Bersatu dan anda mahu menghubungi seseorang di Sharjah, Ajman and Umm al-Quwain, , di samping kod telefon / kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. kod negara untuk Emiriah Arab Bersatu ialah +971 (00971), jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Sharjah, Ajman and Umm al-Quwain, , anda perlu memberi awalan +971 6 pada nombor telefonnya. Sifar di hadapan kod telefon / kod kawasan diabaikan dalam kes ini. Untuk nombor olok-olok ini 7777616, kod telefon / kod kawasan 06 dan kod negara +971, nombor untuk didail ialah +971 6 7777616.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah. Sebagai alternatif kepada +971 6, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Sharjah, Ajman and Umm al-Quwain, untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00971 6. Untuk nombor olok-olok ini 7777616, kod telefon / kod kawasan 06 dan kod negara 00971 (Emiriah Arab Bersatu), nombor untuk didail ialah 00971 6 7777616.

Walaupun apabila panggilan diterima dari luar negeri, nombor pemanggil boleh menyembunyikan perkhidmatan di mana penyedia perkhidmatan mengenakan yuran tambahan. Panggilan-panggilan seumpamanya sering datang dari Afrika – iaitu panggilan dengan kod negara +2xx – dengan niat mengumpan pihak yang dipanggil untuk membalas panggilan. Membalas panggilan yang tidak dijawab dari nombor-nombor seumpamanya sering mengakibatkan caj tinggi kepada pelanggan berkenaan, yang dipindahkan ke syarikat yang membuat panggilan umpan. Lebih lama panggilan balas berlangsung, lebih tinggi caj yang dikenakan. Oleh itu, langkah berjaga-jaga hendaklah diamalkan apabila membalas panggilan seumpamanya yang tidak dijangkakan dari luar negeri. Pelanggan sering kali tahu prefiks nombor perkhidmatan mahal di negara mereka sendiri, tetapi kebiasaannya tidak mungkin untuk mengenal pasti perkhidmatan seperti itu pada nombor telefon negara asing.

Sekiranya pelanggan dipanggil pada nombor mudah alih, di negara mana lokasi peranti mudah alih tersebut tidak penting sama sekali. Sama ada panggilan ialah panggilan antarabangsa dan sama ada kod negara – dalam kes ini +971 (00971, Emiriah Arab Bersatu) – perlu dinyatakan bergantung semata-mata kepada sama ada peranti mudah alih yang dipanggil menggunakan penyedia telefon mudah alih dari negara yang sama dengan pemanggil. Lokasi peranti mudah alih tidak membawa apa-apa perbezaan. Walau bagaimanapun, di bawah keadaan tertentu, lokasi boleh membawa perbezaan besar apabila memperkatakan tentang caj panggilan. Sebaik sahaja peranti mudah alih mendail rangkaian mudah alih negara asing, caj pelayaran dikenakan. Caj-caj ini ditanggung oleh pemilik peranti berkenaan, tidak kira sama ada dia pihak yang dipanggil atau telah memanggil seseorang. Caj pelayaran kebanyakannya telah dihapuskan di Kesatuan Eropah, jadi tiada caj tambahan dikenakan apabila menggunakan peranti mudah alih di negara Eropah lain. Walau bagaimanapun, di luar Kesatuan Eropah, ini biasanya dikenakan surcaj yang tinggi. Caj pelayaran terutamanya adalah tinggi di atas kapal terbang dan di atas kapal laut yang dilengkapi dengan sel rangkaian mudah alih. Oleh itu adalah elok untuk melengkapkan diri anda dengan maklumat tentang caj pelayaran terlebih dahulu semasa anda berada di luar negeri, atau untuk lebih selamat, dengan membiarkan peranti berada dalam mod kapal terbang sepanjang tempoh perjalanan anda.

Kod telefon Emiriah Arab Bersatu (Dail terus antarabangsa)