Kod Kawasan Una-SanaBandar atau Rantau:Una-Sana
Kod Kawasan:037     (+38737)

Negara:

Bosnia dan Herzegovina


Kod Kawasan Una-Sana (Bosnia dan Herzegovina)


Awalan 037 adalah kod kawasan untuk Una-Sana. Dan Una-Sana terletak di Bosnia dan Herzegovina. Jika anda berada di luar Bosnia dan Herzegovina dan anda mahu menghubungi seseorang di Una-Sana, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Bosnia dan Herzegovina ialah +387, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Una-Sana, anda perlu memberi awalan +38737 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +38737, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Una-Sana untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0038737.
Kalkulator nombor telefon