Kod Kawasan Udaipur, RajasthanBandar atau Rantau:Udaipur, Rajasthan
Kod Kawasan:294     (+91 294)

Negara:

India


Kod Kawasan Udaipur, Rajasthan (India)


Awalan 294 adalah kod kawasan untuk Udaipur, Rajasthan. Dan Udaipur, Rajasthan terletak di India. Jika anda berada di luar India dan anda mahu menghubungi seseorang di Udaipur, Rajasthan, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk India ialah +91, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Udaipur, Rajasthan, anda perlu memberi awalan +91 294 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +91 294, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Udaipur, Rajasthan untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0091 294.
Kalkulator nombor telefon