Kod Kawasan Travellers HillBandar atau Rantau:Travellers Hill
Kod Kawasan:3     (+247 3)

Negara:

Pulau Ascension


Kod Kawasan Travellers Hill (Pulau Ascension)


Awalan 3 adalah kod kawasan untuk Travellers Hill. Dan Travellers Hill terletak di Pulau Ascension. Jika anda berada di luar Pulau Ascension dan anda mahu menghubungi seseorang di Travellers Hill, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Pulau Ascension ialah +247, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Travellers Hill, anda perlu memberi awalan +247 3 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +247 3, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Travellers Hill untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00247 3.
Kalkulator nombor telefon