Kod Kawasan Tabarz Thür WaldBandar atau Rantau:Tabarz Thür Wald
Kod Kawasan:036259     (+4936259)

Negara:

Jerman


Kod Kawasan Tabarz Thür Wald (Jerman)


Awalan 036259 adalah kod kawasan untuk Tabarz Thür Wald. Dan Tabarz Thür Wald terletak di Jerman. Jika anda berada di luar Jerman dan anda mahu menghubungi seseorang di Tabarz Thür Wald, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Jerman ialah +49, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Tabarz Thür Wald, anda perlu memberi awalan +4936259 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +4936259, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Tabarz Thür Wald untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 004936259.
Kalkulator nombor telefon