Kod Kawasan Swellendam, CaledonBandar atau Rantau:Swellendam, Caledon
Kod Kawasan:028     (+2728)

Negara:

Afrika Selatan


Kod Kawasan Swellendam, Caledon (Afrika Selatan)


Awalan 028 adalah kod kawasan untuk Swellendam, Caledon. Dan Swellendam, Caledon terletak di Afrika Selatan. Jika anda berada di luar Afrika Selatan dan anda mahu menghubungi seseorang di Swellendam, Caledon, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Afrika Selatan ialah +27, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Swellendam, Caledon, anda perlu memberi awalan +2728 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +2728, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Swellendam, Caledon untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 002728.
Kalkulator nombor telefon