Kod Kawasan St. Clara/CuneneBandar atau Rantau:St. Clara/Cunene
Kod Kawasan:652     (+244 652)

Negara:

Angola


Kod Kawasan St. Clara/Cunene (Angola)


Awalan 652 adalah kod kawasan untuk St. Clara/Cunene. Dan St. Clara/Cunene terletak di Angola. Jika anda berada di luar Angola dan anda mahu menghubungi seseorang di St. Clara/Cunene, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Angola ialah +244, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di St. Clara/Cunene, anda perlu memberi awalan +244 652 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +244 652, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di St. Clara/Cunene untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00244 652.
Kalkulator nombor telefon