Kod Kawasan Santa Cruz de TenerifeBandar atau Rantau:Santa Cruz de Tenerife
Kod Kawasan:822     (+34 822)
922     (+34 922)

Negara:

Sepanyol


Kod Kawasan Santa Cruz de Tenerife (Sepanyol)


Awalan 922 adalah kod kawasan untuk Santa Cruz de Tenerife. Dan Santa Cruz de Tenerife terletak di Sepanyol. Jika anda berada di luar Sepanyol dan anda mahu menghubungi seseorang di Santa Cruz de Tenerife, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Sepanyol ialah +34, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Santa Cruz de Tenerife, anda perlu memberi awalan +34 922 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +34 922, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Santa Cruz de Tenerife untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0034 922.


Kalkulator nombor telefon