Kod Kawasan Salto del GuairaBandar atau Rantau:Salto del Guaira
Kod Kawasan:46     (+595 46)

Negara:

Paraguay


Kod Kawasan Salto del Guaira (Paraguay)


Awalan 46 adalah kod kawasan untuk Salto del Guaira. Dan Salto del Guaira terletak di Paraguay. Jika anda berada di luar Paraguay dan anda mahu menghubungi seseorang di Salto del Guaira, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Paraguay ialah +595, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Salto del Guaira, anda perlu memberi awalan +595 46 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +595 46, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Salto del Guaira untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00595 46.
Kalkulator nombor telefon