Kod Kawasan Rotorua, Whakatane, TaurangaBandar atau Rantau:Rotorua, Whakatane, Tauranga
Kod Kawasan:0792     (+64792)

Negara:

New Zealand


Kod Kawasan Rotorua, Whakatane, Tauranga (New Zealand)


Awalan 0792 adalah kod kawasan untuk Rotorua, Whakatane, Tauranga. Dan Rotorua, Whakatane, Tauranga terletak di New Zealand. Jika anda berada di luar New Zealand dan anda mahu menghubungi seseorang di Rotorua, Whakatane, Tauranga, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk New Zealand ialah +64, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Rotorua, Whakatane, Tauranga, anda perlu memberi awalan +64792 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +64792, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Rotorua, Whakatane, Tauranga untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0064792.
Kalkulator nombor telefon