Kod Kawasan Rongelap AtollBandar atau Rantau:Rongelap Atoll
Kod Kawasan:5454     (+692 5454)

Negara:

Kepulauan Marshall


Kod Kawasan Rongelap Atoll (Kepulauan Marshall)


Awalan 5454 adalah kod kawasan untuk Rongelap Atoll. Dan Rongelap Atoll terletak di Kepulauan Marshall. Jika anda berada di luar Kepulauan Marshall dan anda mahu menghubungi seseorang di Rongelap Atoll, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Kepulauan Marshall ialah +692, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Rongelap Atoll, anda perlu memberi awalan +692 5454 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +692 5454, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Rongelap Atoll untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00692 5454.
Kalkulator nombor telefon