Kod Kawasan Pare Pare, Pinrang, Sidenreng RappangBandar atau Rantau:Pare Pare, Pinrang, Sidenreng Rappang
Kod Kawasan:0421     (+62421)

Negara:

Indonesia


Kod Kawasan Pare Pare, Pinrang, Sidenreng Rappang (Indonesia)


Awalan 0421 adalah kod kawasan untuk Pare Pare, Pinrang, Sidenreng Rappang. Dan Pare Pare, Pinrang, Sidenreng Rappang terletak di Indonesia. Jika anda berada di luar Indonesia dan anda mahu menghubungi seseorang di Pare Pare, Pinrang, Sidenreng Rappang, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Indonesia ialah +62, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Pare Pare, Pinrang, Sidenreng Rappang, anda perlu memberi awalan +62421 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +62421, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Pare Pare, Pinrang, Sidenreng Rappang untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0062421.
Kalkulator nombor telefon