Kod Kawasan Pahang, Terengganu, KelantanBandar atau Rantau:Pahang, Terengganu, Kelantan
Kod Kawasan:09     (+609)

Negara:

Malaysia


Kod Kawasan Pahang, Terengganu, Kelantan (Malaysia)


Awalan 09 adalah kod kawasan untuk Pahang, Terengganu, Kelantan. Dan Pahang, Terengganu, Kelantan terletak di Malaysia. Jika anda berada di luar Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Pahang, Terengganu, Kelantan, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Malaysia ialah +60, jadi jika anda berada di Perancis dan anda mahu menghubungi seseorang di Pahang, Terengganu, Kelantan, anda perlu memberi awalan +609 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +609, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Pahang, Terengganu, Kelantan untuk membuat panggilan dari Perancis, anda juga boleh menggunakan 00609.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan Pahang, Terengganu, Kelantan