Kod Kawasan OleksandrivskBandar atau Rantau:Oleksandrivsk
Kod Kawasan:642     (+380 642)

Negara:

Ukraine


Kod Kawasan Oleksandrivsk (Ukraine)


Awalan 642 adalah kod kawasan untuk Oleksandrivsk. Dan Oleksandrivsk terletak di Ukraine. Jika anda berada di luar Ukraine dan anda mahu menghubungi seseorang di Oleksandrivsk, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Ukraine ialah +380, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Oleksandrivsk, anda perlu memberi awalan +380 642 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +380 642, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Oleksandrivsk untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00380 642.
Kalkulator nombor telefon