Kod Kawasan Nova UshytsiaBandar atau Rantau:Nova Ushytsia
Kod Kawasan:3847     (+380 3847)

Negara:

Ukraine


Kod Kawasan Nova Ushytsia (Ukraine)


Awalan 3847 adalah kod kawasan untuk Nova Ushytsia. Dan Nova Ushytsia terletak di Ukraine. Jika anda berada di luar Ukraine dan anda mahu menghubungi seseorang di Nova Ushytsia, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Ukraine ialah +380, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Nova Ushytsia, anda perlu memberi awalan +380 3847 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +380 3847, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Nova Ushytsia untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00380 3847.
Kalkulator nombor telefon