Kod Kawasan Mid and East SurinameBandar atau Rantau:Mid and East Suriname
Kod Kawasan:03     (+5973)

Negara:

Suriname


Kod Kawasan Mid and East Suriname (Suriname)


Awalan 03 adalah kod kawasan untuk Mid and East Suriname. Dan Mid and East Suriname terletak di Suriname. Jika anda berada di luar Suriname dan anda mahu menghubungi seseorang di Mid and East Suriname, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Suriname ialah +597, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Mid and East Suriname, anda perlu memberi awalan +5973 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +5973, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Mid and East Suriname untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 005973.
Kalkulator nombor telefon