Kod Kawasan Lichtenfels-GoddelsheimBandar atau Rantau:Lichtenfels-Goddelsheim
Kod Kawasan:05636     (+495636)

Negara:

Jerman


Kod Kawasan Lichtenfels-Goddelsheim (Jerman)


Awalan 05636 adalah kod kawasan untuk Lichtenfels-Goddelsheim. Dan Lichtenfels-Goddelsheim terletak di Jerman. Jika anda berada di luar Jerman dan anda mahu menghubungi seseorang di Lichtenfels-Goddelsheim, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Jerman ialah +49, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Lichtenfels-Goddelsheim, anda perlu memberi awalan +495636 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +495636, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Lichtenfels-Goddelsheim untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00495636.
Kalkulator nombor telefon