Kod Kawasan Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont)Bandar atau Rantau:Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont)
Kod Kawasan:016     (+3216)

Negara:

BelgiumAwalan 016 adalah kod kawasan untuk Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont). Dan Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont) terletak di Belgium. Jika anda berada di luar Belgium dan anda mahu menghubungi seseorang di Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont), di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Belgium ialah +32, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont), anda perlu memberi awalan +3216 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +3216, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont) untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 003216.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan Leuven (Louvain), Tienen (Tirlemont) (Belgium)