Kod Kawasan Krumpendorf am Wörther SeeBandar atau Rantau:Krumpendorf am Wörther See
Kod Kawasan:4229     (+43 4229)

Negara:

Austria


Kod Kawasan Krumpendorf am Wörther See (Austria)


Awalan 4229 adalah kod kawasan untuk Krumpendorf am Wörther See. Dan Krumpendorf am Wörther See terletak di Austria. Jika anda berada di luar Austria dan anda mahu menghubungi seseorang di Krumpendorf am Wörther See, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Austria ialah +43, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Krumpendorf am Wörther See, anda perlu memberi awalan +43 4229 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +43 4229, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Krumpendorf am Wörther See untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0043 4229.
Kalkulator nombor telefon