Kod Kawasan KobuletiBandar atau Rantau:Kobuleti
Kod Kawasan:426     (+995 426)

Negara:

Republik Georgia


Kod Kawasan Kobuleti (Republik Georgia)


Awalan 426 adalah kod kawasan untuk Kobuleti. Dan Kobuleti terletak di Republik Georgia. Jika anda berada di luar Republik Georgia dan anda mahu menghubungi seseorang di Kobuleti, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Republik Georgia ialah +995, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Kobuleti, anda perlu memberi awalan +995 426 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +995 426, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Kobuleti untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00995 426.
Kalkulator nombor telefon