Kod Kawasan Kircubbin (Northern Ireland)Bandar atau Rantau:Kircubbin (Northern Ireland)
Kod Kawasan:02842     (+442842)

Negara:

United Kingdom


Kod Kawasan Kircubbin (Northern Ireland) (United Kingdom)


Awalan 02842 adalah kod kawasan untuk Kircubbin (Northern Ireland). Dan Kircubbin (Northern Ireland) terletak di United Kingdom. Jika anda berada di luar United Kingdom dan anda mahu menghubungi seseorang di Kircubbin (Northern Ireland), di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk United Kingdom ialah +44, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Kircubbin (Northern Ireland), anda perlu memberi awalan +442842 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +442842, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Kircubbin (Northern Ireland) untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00442842.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan Kircubbin (Northern Ireland)