Kod Kawasan Kampong ChhnangBandar atau Rantau:Kampong Chhnang
Kod Kawasan:026     (+85526)

Negara:

Kemboja


Kod Kawasan Kampong Chhnang (Kemboja)


Awalan 026 adalah kod kawasan untuk Kampong Chhnang. Dan Kampong Chhnang terletak di Kemboja. Jika anda berada di luar Kemboja dan anda mahu menghubungi seseorang di Kampong Chhnang, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Kemboja ialah +855, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Kampong Chhnang, anda perlu memberi awalan +85526 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +85526, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Kampong Chhnang untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0085526.
Kalkulator nombor telefon