Kod Kawasan Joinville, Blumenau, ItajaíBandar atau Rantau:Joinville, Blumenau, Itajaí
Kod Kawasan:47     (+55 47)

Negara:

BrazilAwalan 47 adalah kod kawasan untuk Joinville, Blumenau, Itajaí. Dan Joinville, Blumenau, Itajaí terletak di Brazil. Jika anda berada di luar Brazil dan anda mahu menghubungi seseorang di Joinville, Blumenau, Itajaí, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Brazil ialah +55, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Joinville, Blumenau, Itajaí, anda perlu memberi awalan +55 47 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +55 47, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Joinville, Blumenau, Itajaí untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0055 47.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan Joinville, Blumenau, Itajaí (Brazil)