Kod Kawasan IlloqqortoormiutBandar atau Rantau:Illoqqortoormiut
Kod Kawasan:99     (+299 99)

Negara:

Greenland


Kod Kawasan Illoqqortoormiut (Greenland)


Awalan 99 adalah kod kawasan untuk Illoqqortoormiut. Dan Illoqqortoormiut terletak di Greenland. Jika anda berada di luar Greenland dan anda mahu menghubungi seseorang di Illoqqortoormiut, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Greenland ialah +299, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Illoqqortoormiut, anda perlu memberi awalan +299 99 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +299 99, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Illoqqortoormiut untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00299 99.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan Illoqqortoormiut