Kod Kawasan Hornberg SchwarzwaldbahnBandar atau Rantau:Hornberg Schwarzwaldbahn
Kod Kawasan:07833     (+497833)

Negara:

Jerman


Kod Kawasan Hornberg Schwarzwaldbahn (Jerman)


Awalan 07833 adalah kod kawasan untuk Hornberg Schwarzwaldbahn. Dan Hornberg Schwarzwaldbahn terletak di Jerman. Jika anda berada di luar Jerman dan anda mahu menghubungi seseorang di Hornberg Schwarzwaldbahn, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Jerman ialah +49, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Hornberg Schwarzwaldbahn, anda perlu memberi awalan +497833 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +497833, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Hornberg Schwarzwaldbahn untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00497833.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan Hornberg Schwarzwaldbahn