Kod Kawasan Hagfors-MunkforsBandar atau Rantau:Hagfors-Munkfors
Kod Kawasan:0563     (+46563)

Negara:

Sweden


Kod Kawasan Hagfors-Munkfors (Sweden)


Awalan 0563 adalah kod kawasan untuk Hagfors-Munkfors. Dan Hagfors-Munkfors terletak di Sweden. Jika anda berada di luar Sweden dan anda mahu menghubungi seseorang di Hagfors-Munkfors, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Sweden ialah +46, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Hagfors-Munkfors, anda perlu memberi awalan +46563 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +46563, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Hagfors-Munkfors untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0046563.
Kalkulator nombor telefon