Kod Kawasan Ettelbruck/Reckange-Sur-MessKod Kawasan Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess (Luxembourg)


Awalan 81 adalah kod kawasan untuk Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess. Dan Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess terletak di Luxembourg. Jika anda berada di luar Luxembourg dan anda mahu menghubungi seseorang di Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Luxembourg ialah +352, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess, anda perlu memberi awalan +352 81 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +352 81, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00352 81.
Kalkulator nombor telefon