Kod Kawasan ErdenekhairkhanBandar atau Rantau:Erdenekhairkhan
Kod Kawasan:4654     (+976 4654)

Negara:

Mongolia


Kod Kawasan Erdenekhairkhan (Mongolia)


Awalan 4654 adalah kod kawasan untuk Erdenekhairkhan. Dan Erdenekhairkhan terletak di Mongolia. Jika anda berada di luar Mongolia dan anda mahu menghubungi seseorang di Erdenekhairkhan, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Mongolia ialah +976, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Erdenekhairkhan, anda perlu memberi awalan +976 4654 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +976 4654, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Erdenekhairkhan untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00976 4654.
Kalkulator nombor telefon