Kod Kawasan Ebeye, Kwajalein AtollBandar atau Rantau:Ebeye, Kwajalein Atoll
Kod Kawasan:235     (+692 235)
329     (+692 329)

Negara:

Kepulauan Marshall


Kod Kawasan Ebeye, Kwajalein Atoll (Kepulauan Marshall)


Awalan 329 adalah kod kawasan untuk Ebeye, Kwajalein Atoll. Dan Ebeye, Kwajalein Atoll terletak di Kepulauan Marshall. Jika anda berada di luar Kepulauan Marshall dan anda mahu menghubungi seseorang di Ebeye, Kwajalein Atoll, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Kepulauan Marshall ialah +692, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Ebeye, Kwajalein Atoll, anda perlu memberi awalan +692 329 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +692 329, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Ebeye, Kwajalein Atoll untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00692 329.
Kalkulator nombor telefon