Kod Kawasan Dama UniversalBandar atau Rantau:Dama Universal
Kod Kawasan:777     (+244 777)

Negara:

Angola


Kod Kawasan Dama Universal (Angola)


Awalan 777 adalah kod kawasan untuk Dama Universal. Dan Dama Universal terletak di Angola. Jika anda berada di luar Angola dan anda mahu menghubungi seseorang di Dama Universal, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Angola ialah +244, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Dama Universal, anda perlu memberi awalan +244 777 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +244 777, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Dama Universal untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00244 777.
Kalkulator nombor telefon