Kod Kawasan Colwyn BayBandar atau Rantau:Colwyn Bay
Kod Kawasan:01492     (+441492)

Negara:

United Kingdom


Kod Kawasan Colwyn Bay (United Kingdom)


Awalan 01492 adalah kod kawasan untuk Colwyn Bay. Dan Colwyn Bay terletak di United Kingdom. Jika anda berada di luar United Kingdom dan anda mahu menghubungi seseorang di Colwyn Bay, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk United Kingdom ialah +44, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Colwyn Bay, anda perlu memberi awalan +441492 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +441492, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Colwyn Bay untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00441492.
Kalkulator nombor telefon