Kod Kawasan Clonmel, Cahir, KillenauleBandar atau Rantau:Clonmel, Cahir, Killenaule
Kod Kawasan:052     (+35352)

Negara:

IrelandAwalan 052 adalah kod kawasan untuk Clonmel, Cahir, Killenaule. Dan Clonmel, Cahir, Killenaule terletak di Ireland. Jika anda berada di luar Ireland dan anda mahu menghubungi seseorang di Clonmel, Cahir, Killenaule, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Ireland ialah +353, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Clonmel, Cahir, Killenaule, anda perlu memberi awalan +35352 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +35352, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Clonmel, Cahir, Killenaule untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0035352.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan Clonmel, Cahir, Killenaule (Ireland)