Kod Kawasan Boumerdes, TipazaBandar atau Rantau:Boumerdes, Tipaza
Kod Kawasan:024     (+21324)

Negara:

Algeria


Kod Kawasan Boumerdes, Tipaza (Algeria)


Awalan 024 adalah kod kawasan untuk Boumerdes, Tipaza. Dan Boumerdes, Tipaza terletak di Algeria. Jika anda berada di luar Algeria dan anda mahu menghubungi seseorang di Boumerdes, Tipaza, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Algeria ialah +213, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Boumerdes, Tipaza, anda perlu memberi awalan +21324 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +21324, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Boumerdes, Tipaza untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0021324.
Kalkulator nombor telefon