Kod Kawasan Birżebbuġa, MarsaxlokkBandar atau Rantau:Birżebbuġa, Marsaxlokk
Kod Kawasan:65     (+356 65)
65     (+356 65)

Negara:

Malta


Kod Kawasan Birżebbuġa, Marsaxlokk (Malta)


Awalan 65 adalah kod kawasan untuk Birżebbuġa, Marsaxlokk. Dan Birżebbuġa, Marsaxlokk terletak di Malta. Jika anda berada di luar Malta dan anda mahu menghubungi seseorang di Birżebbuġa, Marsaxlokk, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Malta ialah +356, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Birżebbuġa, Marsaxlokk, anda perlu memberi awalan +356 65 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +356 65, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Birżebbuġa, Marsaxlokk untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00356 65.
Kalkulator nombor telefon