Kod Kawasan Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito KualaBandar atau Rantau:Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito Kuala
Kod Kawasan:0511     (+62511)

Negara:

Indonesia


Kod Kawasan Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito Kuala (Indonesia)


Awalan 0511 adalah kod kawasan untuk Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito Kuala. Dan Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito Kuala terletak di Indonesia. Jika anda berada di luar Indonesia dan anda mahu menghubungi seseorang di Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito Kuala, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Indonesia ialah +62, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito Kuala, anda perlu memberi awalan +62511 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +62511, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Banjarmasin, Banjar, Banjarbaru, Barito Kuala untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0062511.
Kalkulator nombor telefon