Kod Kawasan Ancona (Fabriano)Bandar atau Rantau:Ancona (Fabriano)
Kod Kawasan:0732     (+39732)

Negara:

Itali


Kod Kawasan Ancona (Fabriano) (Itali)


Awalan 0732 adalah kod kawasan untuk Ancona (Fabriano). Dan Ancona (Fabriano) terletak di Itali. Jika anda berada di luar Itali dan anda mahu menghubungi seseorang di Ancona (Fabriano), di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Itali ialah +39, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Ancona (Fabriano), anda perlu memberi awalan +39732 pada nombor telefonnya.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +39732, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Ancona (Fabriano) untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0039732.
Kalkulator nombor telefon