Kod Kawasan Água GrandeKod Kawasan Água Grande (São Tomé dan Príncipe)


Awalan 229 adalah kod kawasan untuk Água Grande. Dan Água Grande terletak di São Tomé dan Príncipe. Jika anda berada di luar São Tomé dan Príncipe dan anda mahu menghubungi seseorang di Água Grande, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk São Tomé dan Príncipe ialah +239, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Água Grande, anda perlu memberi awalan +239 229 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +239 229, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Água Grande untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00239 229.
Kalkulator nombor telefon