Kod Kawasan 75 / +21675Kod Kawasan 75 / +21675 (Tunisia)


Awalan 75 adalah kod kawasan untuk Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine. Dan Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine terletak di Tunisia. Jika anda berada di luar Tunisia dan anda mahu menghubungi seseorang di Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Tunisia ialah +216, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine, anda perlu memberi awalan +216 75 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +216 75, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00216 75.
Kalkulator nombor telefon