Kod Kawasan 701 / +1701Kod Kawasan:701     (+1 701)
Bandar atau Rantau:North Dakota

Negara:

Amerika Syarikat


Kod Kawasan 701 / +1701 (Amerika Syarikat)


Awalan 701 adalah kod kawasan untuk North Dakota. Dan North Dakota terletak di Amerika Syarikat. Jika anda berada di luar Amerika Syarikat dan anda mahu menghubungi seseorang di North Dakota, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Amerika Syarikat ialah +1, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di North Dakota, anda perlu memberi awalan +1 701 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +1 701, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di North Dakota untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 001 701.
Kalkulator nombor telefon