Kod Kawasan 6476 / +436476Kod Kawasan 6476 / +436476 (Austria)


Awalan 6476 adalah kod kawasan untuk Sankt Margarethen im Lungau. Dan Sankt Margarethen im Lungau terletak di Austria. Jika anda berada di luar Austria dan anda mahu menghubungi seseorang di Sankt Margarethen im Lungau, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Austria ialah +43, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Sankt Margarethen im Lungau, anda perlu memberi awalan +43 6476 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +43 6476, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Sankt Margarethen im Lungau untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0043 6476.
Kalkulator nombor telefon