Kod Kawasan 522 / +91522Kod Kawasan:522     (+91 522)
Bandar atau Rantau:Lucknow, Uttar Pradesh

Negara:

India


Kod Kawasan 522 / +91522 (India)


Awalan 522 adalah kod kawasan untuk Lucknow, Uttar Pradesh. Dan Lucknow, Uttar Pradesh terletak di India. Jika anda berada di luar India dan anda mahu menghubungi seseorang di Lucknow, Uttar Pradesh, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk India ialah +91, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Lucknow, Uttar Pradesh, anda perlu memberi awalan +91 522 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +91 522, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Lucknow, Uttar Pradesh untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0091 522.
Kalkulator nombor telefon