Kod Kawasan 43 / +68643Kod Kawasan:43     (+686 43)
Bandar atau Rantau:Tabiteuea North

Negara:

Kiribati


Kod Kawasan 43 / +68643 (Kiribati)


Awalan 43 adalah kod kawasan untuk Tabiteuea North. Dan Tabiteuea North terletak di Kiribati. Jika anda berada di luar Kiribati dan anda mahu menghubungi seseorang di Tabiteuea North, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Kiribati ialah +686, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Tabiteuea North, anda perlu memberi awalan +686 43 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +686 43, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Tabiteuea North untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00686 43.
Kalkulator nombor telefon