Kod Kawasan 34 / +4134Kod Kawasan:34     (+41 34)
Bandar atau Rantau:Region Bern-Emme

Negara:

Switzerland


Kod Kawasan 34 / +4134 (Switzerland)


Awalan 34 adalah kod kawasan untuk Region Bern-Emme. Dan Region Bern-Emme terletak di Switzerland. Jika anda berada di luar Switzerland dan anda mahu menghubungi seseorang di Region Bern-Emme, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Switzerland ialah +41, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Region Bern-Emme, anda perlu memberi awalan +41 34 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +41 34, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Region Bern-Emme untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0041 34.
Kalkulator nombor telefon