Kod Kawasan 3 / +6753Kod Kawasan:3     (+675 3)
Bandar atau Rantau:Port Moresby

Negara:

Papua New GuineaAwalan 3 adalah kod kawasan untuk Port Moresby. Dan Port Moresby terletak di Papua New Guinea. Jika anda berada di luar Papua New Guinea dan anda mahu menghubungi seseorang di Port Moresby, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Papua New Guinea ialah +675, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Port Moresby, anda perlu memberi awalan +675 3 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +675 3, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Port Moresby untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00675 3.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan 3 / +6753 (Papua New Guinea)