Kod Kawasan 247 / +692247Kod Kawasan 247 / +692247 (Kepulauan Marshall)


Awalan 247 adalah kod kawasan untuk Majuro Atoll Airport exchange. Dan Majuro Atoll Airport exchange terletak di Kepulauan Marshall. Jika anda berada di luar Kepulauan Marshall dan anda mahu menghubungi seseorang di Majuro Atoll Airport exchange, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Kepulauan Marshall ialah +692, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Majuro Atoll Airport exchange, anda perlu memberi awalan +692 247 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +692 247, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Majuro Atoll Airport exchange untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00692 247.
Kalkulator nombor telefon