Kod Kawasan 22 / +50322Kod Kawasan:22     (+503 22)
Bandar atau Rantau:Gran San Salvador

Negara:

Salvador


Kod Kawasan 22 / +50322 (Salvador)


Awalan 22 adalah kod kawasan untuk Gran San Salvador. Dan Gran San Salvador terletak di Salvador. Jika anda berada di luar Salvador dan anda mahu menghubungi seseorang di Gran San Salvador, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Salvador ialah +503, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Gran San Salvador, anda perlu memberi awalan +503 22 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +503 22, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Gran San Salvador untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 00503 22.
Kalkulator nombor telefon