Kod Kawasan 201 / +1201Kod Kawasan:201     (+1 201)
Bandar atau Rantau:New Jersey

Negara:

Amerika Syarikat


Kod Kawasan 201 / +1201 (Amerika Syarikat)


Awalan 201 adalah kod kawasan untuk New Jersey. Dan New Jersey terletak di Amerika Syarikat. Jika anda berada di luar Amerika Syarikat dan anda mahu menghubungi seseorang di New Jersey, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Amerika Syarikat ialah +1, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di New Jersey, anda perlu memberi awalan +1 201 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +1 201, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di New Jersey untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 001 201.
Kalkulator nombor telefon