Kod Kawasan 07 / +607Kod Kawasan:07     (+607)
Bandar atau Rantau:Johor, Gemas, Negeri Sembilan,

Negara:

Malaysia


Kod Kawasan 07 / +607 (Malaysia)


Awalan 07 adalah kod kawasan untuk Johor, Gemas, Negeri Sembilan, . Dan Johor, Gemas, Negeri Sembilan, terletak di Malaysia. Jika anda berada di luar Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Johor, Gemas, Negeri Sembilan, , di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Malaysia ialah +60, jadi jika anda berada di Perancis dan anda mahu menghubungi seseorang di Johor, Gemas, Negeri Sembilan, , anda perlu memberi awalan +607 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +607, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Johor, Gemas, Negeri Sembilan, untuk membuat panggilan dari Perancis, anda juga boleh menggunakan 00607.
Kalkulator nombor telefon