Kod Kawasan 0628 / +62628Kod Kawasan 0628 / +62628 (Indonesia)


Awalan 0628 adalah kod kawasan untuk Karo, Deli Serdang (Bandar Baru, Sibolangit). Dan Karo, Deli Serdang (Bandar Baru, Sibolangit) terletak di Indonesia. Jika anda berada di luar Indonesia dan anda mahu menghubungi seseorang di Karo, Deli Serdang (Bandar Baru, Sibolangit), di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Indonesia ialah +62, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Karo, Deli Serdang (Bandar Baru, Sibolangit), anda perlu memberi awalan +62628 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +62628, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Karo, Deli Serdang (Bandar Baru, Sibolangit) untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0062628.
Kalkulator nombor telefon